Лавров назвав трагедію в Донецьку провокацією і вимагає розслідування

Четвер, 22 січня 2015, 12:55

Росія розглядає загибель мирних жителів у Донецьку 22 січня як злочин проти людяності й "грубу провокацію" з боку України.

Про це заявив міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров, повідомляє МЗС РФ.

"Вражені новим жахливим злочином у Донецьку, де вранці 22 січня в результаті обстрілу українськими силовиками зупинки громадського транспорту загинули й отримали поранення десятки мирних громадян", - заявив Лавров.

Він висловив співчуття рідним і близьким загиблих, побажав якнайшвидшого одужання пораненим.

"Розглядаємо цю подію як злочин проти людяності, грубу провокацію, спрямовану на підрив зусиль щодо мирного врегулювання української кризи, у тому числі зрушень, які намітилися за підсумками зустрічі щойно завершеної зустрічі "нормандської" четвірки міністрів іноземних справ Росії, Німеччини, України й Франції", - заявив Лавров.

"Стає очевидним, що "партію війни" у Києві та її закордонних покровителів не зупиняють людські жертви", - додав він.

РФ вимагає негайного "розслідування вчиненого в Донецьку злочину за участю представників ОБСЄ".

"Треба зробити все, щоб припинити обстріли Києвом міст Південного сходу України й запобігти безглуздим подальшим жертвам серед цивільних осіб", - заявив Лавров.

Як відомо, 22 січня в Донецьку через обстріли загинули мирні жителі: за різним даними жертв – від 9 до 15 осіб.

Прокуратура Донецької області має інформацію про те, що бойовики стріляли по мирних жителях навмисно, з міномета, який перевозили на вантажному авто. Порушено справу за статтею про теракт.

Сепаратисти й російські ЗМІ звинувачують українську армію в загибелі жителів.

Лише напередодні міністри закордонних справ Росії, України, Німеччини й Франції на зустрічі підтримали відведення важких озброєнь від "лінії зіткнення" української армії й бойовиків на Донбасі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування