Росія "вішає" обстріл зупинки у Донецьку на Нацгвардію

Четвер, 22 січня 2015, 13:36

Слідчий комітет Росії порушив справу через обстріл зупинки у Донецьку, де пріоритетними підозрюваними названо українську армію і Нацгвардію.

Про це повідомляє прес-служба СК РФ.

Справу російський СК завів за статтями вбивство двох і більше осіб та застосування заборонених засобів і методів ведення війни.

"На підставі наявних у слідства попередніх даних в якості пріоритетної перевіряється версія про причетність до цього злочину військовослужбовців української армії і Національної гвардії", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, у четвер зранку в Донецьку з мінометів обстріляли зупинку, де загинуло, щонайменше, 7 пасажирів.

Україна пояснила, що місце обстрілу знаходиться глибоко в тилу бойовиків і українські міномети не могли добити до місця обстрілу від своїх позицій.

Це уже не перша справа, яку СК РФ заводить через події в Україні, проте жодного разу якогось притомного пояснення, чому він розслдіує події, які відбуваються поза межами його юрисдикції, СК не наводив. 

Керівник центру обміну полоненими "Офіцерський корпус" Володимир Рубан не виключав, що Росія може забрати собі захоплених у донецькому аеропорту українських військовополонених.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News