Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС РФ пише про тероризм та "фантазії Клімкіна"

П'ятниця, 23 січня 2015, 08:09

Міністерство закордонних справ РФ в четвер ввечері поширило низку емоційних заяв, назвавши главу українського МЗС Павла Клімкіна "фантазером" та звинувативши його в поширенні дезінформації.

Ці висловлювання розміщені в офіційному твіттері зовнішньополітичного відомства. Європейська правда отримала також реакцію МЗС України  на висловлювання російських колег.

Заяви МЗС РФ стали дещо запізнілою реакцією на твіттер-висловлювання Клімкіна після  берлінської зустрічі  в "нормандському форматі", коли той заявив про мінімальний прогрес у переговорах та небажання РФ виконувати мінські домовленості.

"Всім, хто читає твіттер Клімкіна – на дезінформацію не піддавайтеся", - заявили в МЗС РФ.

"Клімкін намагається поширювати дезу через твіттер. Пропозиція відвести важке озброєння – російська. Вона була підтримана", - заявили в МЗС РФ. Як відомо, насправді ця норма не пов'язана з Берліном - вона є одним з пунктів Мінської угоди, ухваленої ще в вересні.

В МЗС РФ вважають, що Павло Клімкін "забувся або загубився у своїх фантазіях" щодо обіцянок РФ.

У твіттері МЗС також розмістили фото тролейбуса, розстріляного бойовиками, із підписом: "те, що Клімкін визнав трагедію на зупинці терактом – мужній вчинок".

В українському МЗС, зі свого боку, переконані, що емоційні заяви російських колег лише зашкодили позиції РФ.

"Це троллінг нульового рівня, що має для авторів зворотній ефект. У світі вже звикли, що російські колеги біле називають чорним і навпаки. Дуже активна реакція мережі на твіти росіян підтвердила: якщо МІД (МЗС РФ) так емоційно каже, що слова Павла Клімкіна - це брехня, значить в реальності це правда", - повідомив високопосадовець із команди Клімкіна.

Коментарі під твітами МЗС РФ свідчать, що заяви росіян дійсно були сприйняти мережею без особливої підтримки. Станом на ранок 23 лютого більшість коментарів – критичні. Під твітом про обстріл тролейбуса терористами навіть розгорнулася дискусія російських користувачів про те, чи не був зламаний аккаунт МЗС РФ.

"Європейська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування