ЄС готує угоду, яка зміцнить режим санкцій - ЗМІ

П'ятниця, 23 січня 2015, 10:37

Європейський Союз вже в лютому може схвалити юридичну реформу, яка зміцнить основи для санкцій щодо Ірану, Сирії і Росії.

Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на свої джерела.

Очікується, що ЄС змінить процедури, за якими вводяться санкції для того, щоб ускладнити їх оскарження в суді. Згідно з новими пропозиціями, конфіденційна інформація буде на час надаватися лише суддям для ознайомлення.

За існуючими правилами, всі важливі докази, представлені в суд, слід передавати адвокатам, які оскаржують рішення ЄС.

Якщо судді вважатимуть, що надані секретні матеріали не містять доказів провини або переконаються у відсутності вагомих підстав для збереження їх у таємниці, то ЄС може або відкликати ці матеріали або дозволити їх розголосу і використання в судовому процесі.

Але якщо судді вважатимуть, що інформація важлива і є підстави для її засекречування, вони зможуть скористатися цими доказами за умови, що держави ЄС нададуть "неконфиденциальное резюме" із максимально можливою інформацією

"Після того як ЄС програв кілька справ європейських верховних судах, уряди країн радилися більше року. Адміністрація США також спонукала ЄС вжити заходів для зміцнення санкцій", - йдеться в статті.

Кілька іранських, сирійських та інших позивачів успішно оскаржили в суді санкції ЄС, так як деякі країни-члени не побажали надати в суд конфіденційні розвіддані.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Янукович та його соратники оскаржують санкції ЄС, але їм доведеться чекати до 2018 року, щоб отримати остаточне рішення Суду ЄС щодо санкцій.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News