Путін стверджує, що Київ дав наказ почати масштабні бойові дії

П'ятниця, 23 січня 2015, 12:50

Президент Росії Володимир Путін заявив, що за загибель людей на Донбасі відповідальні ті люди, які віддають "злочинні накази".

"Відповідальні ті, хто віддає такі злочинні накази", - сказав він на нараді з постійними членами Ради безпеки РФ, повідомляє РИА Новости.

"Ті люди, які роблять це, повинні знати, що ніякого іншого способу вирішення подібних конфліктів, крім мирних переговорів і засобів політичного характеру, не існує", - заявив Путін.

"Ми часто чуємо, у тому числі й від сьогоднішнього офіційного Києва, що в цій країні схиляються саме до таких способів вирішення питань, однак на практиці все відбувається зовсім інакше. Сподіваюся, що здоровий глузд, зрештою, восторжествує", - додав він.

Путін заявив, що замість того, щоб підтримати його пропозиції з урегулювання ситуації на Донбасі, влада України почала "крупномасштабні бойові дії".

"На жаль, ми не лише не отримали жодної чіткої відповіді на нашу пропозицію, але й побачили зворотні дії, а саме київською владою було віддано офіційний наказ про початок крупномасштабних бойових дій практично по всьому периметру зіткнення протиборчих сторін", - сказав президент РФ.

"Застосовуються і артилерія, і системи залпового вогню, і авіація, причому без розбору, прямо по густонаселених районах. І все це відбувається під акомпанемент пропагандистських гасел про прагнення до миру і під пошук відповідальних", - цитує Путіна "Інтерфакс".

"Результат – десятки убитих і поранених, причому не лише серед військовослужбовців по обидва боки, але що ще трагічніше - загиблі є серед мирного населення", - сказав президент РФ.

Раніше МЗС РФ заявляло, що президент України Петро Порошенко не відповів на "мирний" план російського президента.

МЗС України оприлюднило свої умови для врегулювання конфлікту на Донбасі.

Голова представництва США при ООН Саманта Пауер заявила: "Давайте цей "мирний" план Путіна називати своїми іменами – це російський план окупації України".

Увечері 21 січня, на тлі загострення ситуації в Донецькому аеропорту і на Донбасі загалом, міністри закордонних справ України, Росії, Німеччини та Франції на зустрічі в "нормандському форматі" погодилися щодо необхідності відвести важку техніку від "лінії зіткнення" на Донбасі, зафіксованої в Мінську в вересні 2014 року.

Однак уже в ніч на 22 січня українські захисники змушені були відступити з території Донецького аеропорту, ще 16 бійців бойовики узяли в полон. А вранці 22 січня у самому Донецьку, в Ленінському районі, під обстріл потрапив громадський транспорт, загинули 8 пасажирів тролейбуса і 13 із важкими пораненнями перебувають у лікарні.

Бойовики і Росія звинувачують у загибелі мешканців Донецька українську армію, а влада України – бойовиків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування