Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Місія ОБСЄ про трагедію в Донецьку: 8 загиблих, били з північного заходу

П'ятниця, 23 січня 2015, 07:58

8 пасажирів тролейбуса в Донецьку загинули й 13 були важко поранені 22 січня внаслідок обстрілу з північно-західного напрямку, найімовірніше, з міномета чи іншої артилерійської зброї.

Такі висновки опублікувала Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ у своєму звіті за результатами огляду місця трагедії й спілкування з медиками в Донецьку.

На місці події спостерігачі ОБСЄ бачили 7 загиблих, але пізніше в міському морзі їм сказали, що до них надійшло 8 тіл, пов'язаних із інцидентом на вулиці Купріна.

"СММ спостерігала два кратери. Один із них, розташований на 8 м півнішно-східніше тролейбуса, має глибину 5 см і діаметр 1,5 м. Другий, за 150 м на південний схід від тролейбуса, має глибину 15 см і діаметр 1,8 м", - ідеться у звіті місії.

"Об 11:00 СММ провела аналіз обох кратерів, і визначили, що влучення, які утворили два кратери, були здійснені з північно-західного напрямку. СММ також установлено, що використовувалися, швидше за все, або міномети, або артилерійські гармати", - підсумували спостерігачі.

Спостерігачі прибули на місце події через 20 хвилин після повідомлення про обстріл і виявили там понівечений осколками тролейбус і згорілу машину.

Спостерігачі місії побачили сімох загиблих: трьох чоловіків, трьох жінок, стать іще одного загиблого спостерігачі встановити не змогли.

13 потерпілих при обстрілі людей були госпіталізовані в Донецьку обласну травматологічну лікарню. За словами головного хірурга, усі вони отримали серйозні травми, які потребують операції.

Як повідомлялося, вранці 22 січня в Донецьку обстрілу зазнала тролейбусна зупинка.

Представники так званої "ДНР" і федеральні ЗМІ Росії звинуватили в загибелі людей українських військових. А влада України – звинуватила бойовиків.

Прокуратура Донецької області заявила, що порушено справу за фактом теракту. За даними відомства, обстріл здійснили навмисно з міномета, який перевозили на автотранспорті.

Міноборони України наголошувало, що позиції української артилерії розташовані далеко від міста трагедії, а боїв там, звідки прилетіли снаряди, не йшло.

На північ і захід від центру Донецька – зруйнований Донецький аеропорт, за який ідуть бої, та Піски, з яких діють українські військові. Однак зі звіту місії ОБСЄ не очевидно, що саме звідти летіли снаряди, і що з тієї відстані могли завдати такого удару, – спостерігачі вказують лише напрямок удару.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...