На кордоні Луганської та Донецької областей будують третю лінію оборони

П'ятниця, 23 січня 2015, 13:16

В зоні проведення антитерористичної операції зведені всі лінії фортифікаційних споруд, триває будівництво третьої лінії оборони за межі Донецької й Луганської областей.

Про це на прес-конференції заявив офіцер Центрального управління інженерних військ Збройних сил України Вадим Сакада, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У зоні проведення АТО на даний час побудовано дві лінії оборони, на 100% обладнані – це взводні, ротні опорні пункти і блокпости", – повідомив він на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

За його словами, триває будівництво третьої лінії оборони, яка "фактично буде проходити за межі Донецької і Луганської областей".

Він додав, що ці фортифікаційні споруди включають в себе окопи для особового складу, окопи для техніки (танків, БМП, засобів ППО, зенітних ракетних військ), бліндажі, ДОТи.

За словами Сакади, такі опорні пункти потрібні для маневру українських військовослужбовців у разі спроби прориву противника.

"Не всі взводні і ротні опорні пункти зайняті (українськими військовослужбовцями – ред.). Зайняті ті, які знаходяться на відповідних напрямках головного удару, іншого удару", – повідомив він.

За словами офіцера, елементи фортифікаційних споруд вже побудовані на території Херсонської області, ведеться їх нарощування, тобто будівництво триває.

Він нагадав, що в серпні 2014 року президент Петро Порошенко поставив завдання побудувати оборонні споруди у зоні АТО.

За даними Центрального управління інженерних військ ЗСУ, протягом вересня-листопада у кількох секторах було побудовано більше 200 об'єктів загальною протяжністю близько 400 км.

Як відомо, раніше лідер донецьких бойовиків Олександр Захарченко заявив про намір продовжувати захоплення територій і дійти до меж Донецької області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування