Із Криму видворяють активіста за спробу виїхати з українським паспортом

П'ятниця, 23 січня 2015, 15:06

Міський суд Армянська ухвалив рішення щодо виселення активіста кримськотатарського національного руху Синавера Кадирова.

Про це Крим.Реалії повідомив сам Синавер Кадиров, якого разом із членами Меджлісу Ескендером Барієвим і Абмеджитом Сулеймановим затримали російські прикордонники 23 січня при виїзді на материкову Україну.

"Суд ухвалив рішення щодо виселення й штрафу у дві тисячі рублів", - сказав він.

Активіст зазначив, що суд навіть не став брати до уваги його аргументи про стан здоров'я.

"Я, звісно, намагатимуся оскаржити дане рішення суду. Але мені потрібен для цього час", - додав Кадиров.

Синавер Кадиров. Фото "Крим. Реалії"

За словами активіста, після рішення суду його одразу повезли на "кордон" у супроводі поліції, але виїхати на материкову Україну йому ще не вдалося, оскільки він досі проходить паспортний контроль.

"На літак у Стамбул, схоже, я вже спізнився. Вони тут усе свідомо затягують, щоб я не встиг на літак. Куди відправлюся далі, не знаю", - сказав Кадиров.

У Криму в нього залишилася дружина, єдиний син активіста навчається у Києві.

Двох членів Меджлісу, яких разом із ним уночі затримали, уже відпустили і на даний момент вони вилітають у Стамбул із Херсона.

Як повідомлялося, вночі 23 січня, координаторів Комітету з захисту прав кримськотатарського народу, Ескендера Барієва, Абмеджита Сулейманова, які є членами Меджлісу, й Синавера Кадирова затримали російські прикордонники при виїзді на материкову Україну. Усі пред'явили українські паспорти із кримською пропискою. 

Синавер Кадиров їхав на консультацію лікаря, раніше він переніс операцію.

Представники російських спецслужб оголосили йому про адміністративне порушення при перетині кордону як іноземному громадянину й після декількох годин "бесід" відвезли до суду. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування