ЄС закликає РФ взяти відповідальність за виконання Мінських угод

П'ятниця, 23 січня 2015, 22:43

Європейський Союз стурбований черговими жертвами в східній Україні, в тому числі загибеллю цивільних осіб на автобусній зупинці в Донецьку.

Про це повідомляється в заяві прес-секретаря Верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої політики і політики безпеки, передає "Інтерфакс-Україна".

"Відповідальні за останню ескалацію повинні тепер продемонструвати, що вони серйозні відносно своїх зобов'язань про політичне рішення і зробити все від них залежне, щоб зупинити спіраль жорстокості, включаючи негайне виведення важкої зброї і повагу контактної лінії, передбаченої мінському угодами", - сказано в документі.

"Ми, зокрема, закликаємо Росію повністю визнати свою відповідальність", - наголошується в заяві.

У документі наголошується, що публічні заяви, які викривлюють реальність, викликають ненависть і подальшу жорстокість, не ведуть до необхідного зниження напруженості в регіоні.

У зв'язку з цим в документі наголошується на необхідності поважати міжнародне гуманітарне законодавство, включаючи питання поводження з ув'язненими.

"Публічний" парад "полонених у Донецьку вчора чітко порушує такі стандарти", - заявив прес-секретар.

У документі також написано, що ЄС продовжує висловлювати підтримку політичного вирішення конфлікту в східній Україні.

При цьому в документі висловлюється сподівання на те, що Тристороння контактна група збереться якнайшвидше за участю всіх, хто підписав Мінські угоди.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...