Порошенко: Вбивства у Маріуполі - злочин проти людяності

Субота, 24 січня 2015, 17:08

Вбивства мирних громадян у Маріуполі - не просто теракт, а злочин проти людяності.

Про це заявив президент Петро Порошенко. 

"Криваве вбивство проросійськими терористами десятків мирних людей, і поранення майже ста мирних мешканців Маріуполя є не просто терористичним актом. Це – злочин проти людяності, підсудний Гаагському трибуналу", - заявив Порошенко. 

"Відкривши прицільний вогонь по житлових кварталах Маріуполя, бойовики продовжили чергу терористичних актів, серед яких, лише за останні дні - розстріл пасажирського автобуса під Волновахою і вбивство людей на зупинці і в тролейбусі у Донецьку, вогонь по житлових кварталах багатьох міст і сіл. ...  Так званий наступ терористів – це їхня атака проти мирних мешканців Донбасу", - йдеться у заяві президента.

При цьому Порошенко наголосив, що міжнародна коаліція на підтримку України має надати рішучу відсіч злочинам терористів, посилити всі форми тиску на тих, хто їх спонсорує та всебічно підтримує.

"Саме про це сьогодні я говорив у Ер-Ріяді та по телефону із лідерами провідних країн світу, і зараз терміново повертаюсь в Україну для проведення засідання РНБОУ задля рішучої координації дій у зв’язку з цим жахливим злочином", - додав Порошенко.

За його словами, цивілізовані країни мають ще більше об’єднати зусилля і зупинити розповзання терористичної загрози.

"Так звані "ДНР" і "ЛНР" мають бути визнані терористичними організаціями", - наголосив 

Настає час називати по імені і їхніх покровителів. Будь-яка допомога бойовикам, постачання зброї, техніки і добре тренованої живої сили – хіба це не є підтримкою тероризму, наочною для всього світу?  Ми за мир, але виклик ворога - приймаємо. Будемо боронити свою Вітчизну так, як належить справжнім патріотам,  і до повної перемоги", - заявив президент.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...