"ДТЕК" просить Демчишина та силовиків розблокувати поставки вугілля

Субота, 24 січня 2015, 20:43

Енергетична компанія "ДТЕК" просить міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина, правоохоронні та силові органи розблокувати постачання вугілля на українські теплоелектростанції - Придніпровську та Криворізьку ТЕС.

Про це йдеться у зверненні "ДТЕК".

Як зазначається у зверненні, на залізничній станції "Червоний Лиман" у Донецькій області (місто підконтрольне Україні) наразі заблоковані і стоять тиждень 200 вагонів із вугіллям антрацитної групи (це єдино можливе паливо для Придніпровської ТЕС та Криворізької ТЕС).

"На заблоковане вугілля є всі необхідні документи, які підтверджують, що воно слідує саме на зазначені українські теплоелектростанції", - наголошується у зверненні.

У повідомленні також зазначено, що Придніпровська ТЕС і Криворізька ТЕС наразі працюють на мінімальній потужності через дефіцит антрацитового вугілля.

"Забезпечення вугіллям цих станцій посилюється тим, що Російська Федерація з 22 листопада 2014 року зупинила експорт вугілля в Україну. Обіцяне розблокування поставок вугілля з РФ так і не відбулося", - йдеться у зверненні "ДТЕК".

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування