РНБО: Україна розповість Гаазькому трибуналу про злочини терористів проти українців

Неділя, 25 січня 2015, 15:11

Рада Нацбезпеки та оборони України доручила уряду почати процедуру звернення до Гаазького трибуналу щодо злочинів проти людяності, скоєних терористами проти українських громадян у 2014-2015 роках та визнання "ДНР" та "ЛНР" терористичними організаціями.

Відповідне рішення ухвалено за підсумками екстреного засідання РНБО 25 січня.

"Задля посилення тиску на Росію РНБО ухвалила рішення щодо обов’язкового застосування на території України санкцій, запровадженихкраїнами ЄС, Швейцарською конфедерацією, США та країнами Великої Сімки стосовно Російської Федерації та внесла пропозиції щодо їх посилення", - зазначили в РНБО.

За результатами обговорення питання про надзвичайні заходи щодо протидії російській загрозі та проявам тероризму, підтримуваним РФ, ухвалено комплекс рішень щодо зміцнення обороноздатності держави та  посилення контртерористичних заходів. 

Зокрема йдеться про створення військово-цивільних адміністрацій в зоні проведення АТО для забезпечення безпеки і життєдіяльності населення цих територій тощо.

Також ухвалено рішення щодо Державного оборонного замовлення для забезпечення Збройних Сил України, Національної гвардії та інших військових формувань новою зброєю та військовою технікою.

Крім того, Рада національної безпеки і оборони України ініціювала пакет законодавчих змін щодо посилення обороноздатності держави, зокрема, внесення змін до Закону "Про очищення влади" у частині дозволу досвідченим офіцерам та генералам продовжувати військову службу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування