Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров звинуватив Київ у порушенні мінських угод та постійних обстрілах

Неділя, 25 січня 2015, 17:08

Загострення ситуації на Донбасі стало наслідком постійних обстрілів населених пунктів з боку українських військ, які грубо порушували мінські домовленості.

Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров у телефонній розмові з Держсекретарем США Джоном Керрі.

"Київ так і не дав відповіді на пропозицію президента РФ Путіна в його посланні від 15 січня про те, щоб сторони терміново відвели важкі озброєння", - підкреслив Лавров.

За його словами, Київ не виконує зобов'язання про запуск "всеосяжного конституційного процесу за участю всіх регіонів та політичних сил країни".

"Немає прогресу і в розслідуванні численних злочинів, скоєних у ході внутрішньоукраїнського конфлікту", - заявив глава МЗС РФ.

"Сторони висловилися за негайне припинення артилерійських нальотів на Донбасі і відзведення важких озброєнь. Підтверджено готовність Росії і США сприяти врегулюванню української кризи", - наголошується в повідомленні.

Разом з тим у відповідь на пропозицію Керрі розширити переговорні формати Лавров підкреслив готовність Росії робити "все від неї залежне для спонукання сторін до мирного вирішення при розумінні, що реальні результати можуть бути досягнуті виключно через прямий діалог з Донецьком і Луганськом".

"Лавров знову закликав США вжити свій вплив на українське керівництво, щоб домогтися відмови від ставки на військовий сценарій", - зазначили в МЗС РФ.

Як відомо, 24 січня бойовики завдали удару по Маріуполю  з "Градів", внаслідок обстрілу загинули 30 громадян, поранено - 95, серед постраждалих є діти.    

ЄС, США та НАТО звинуватили у обстрілах Маріуполя бойовиків та Росію.

Глава уряду Арсеній Яценюк закликав негайно скликати засідання РБ ООН через загострення ситуації на Донбасі.

Однак Росія заблокувала заяву Радбезу ООН про ситуацію на Донбасі: представник Москви виступив проти пропозиції Лондона засудити заяви одного з лідерів бойовиків - Олександра Захарченка, який оголосив про початок наступу на Маріуполь.

Очікується, що  Рада Безпеки знову збереться в понеділок, 26 січня, для обговорення ситуації в Україні.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування