Президент готує кардинальні кадрові зміни у ГПУ та Генштабі - Соболєв

Неділя, 25 січня 2015, 17:18

Президент готує кардинальні кадрові зміни у ГПУ та Генштаб.

Про це заявив нардеп Єгор Соболєв.

"Останні бої у Донецькому аеропорту та за 29-31 блокпости на Луганщині довели неспроможність Віктора Муженка керувати нашою армією. Ті самі помилки, про які з часів Іловайська говорять командири та пишуть військові аналітики", - зазначив він.

"На внутрішньому фронті боротьба зі смертельно масштабною корупцією далі імітується. Віталій Ярема розвинув бурхливу активність лише під загрозою відставки парламентом. При цьому заочні арешти Януковича і Азарова виглядають і виглядатимуть повною показухою, доки по Києву спокійно гуляють з перервами на відвідання Парижу Єфрємов і Ко", - додав Соболєв.

"Два вечора підряд провели з Семеном Семенченко у Адміністрації Президента. Переконували команду Петра Порошенка, що країні потрібні нові люди, які здатні очолити оборону та боротьбу з корупцією. … Не одну годину намагалися донести на Банковій, що країні негайно потрібні Генпрокурор та начальник Генштабу, які забезпечать результат", - зазначив Соболєв.

За його словами, "почули відповідь, що президент готує кардинальні кадрові зміни на обох фронтах".

Також Соболєв повідомив, що антикорупційний комітет ВР підготував закон, який дозволить "конфісковувати майно в посадовців, що не здатні його пояснити, з подальшим ув'язненням".

Як відомо, парламентський комітет з питань протидії корупції визнав незадовільною роботу Генпрокуратури. Комітет розпочав збір підписів під постановою про недовіру генпрокурору.

Для розгляду питання відставки генпрокурора необхідно зібрати 150 голосів депутатів. Станом на 17 січня 121 народний депутат поставив свій підпис на підтримку відставки Генпрокурора Віталія Яреми.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування