Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більшість росіян звинувачують у теракті в Парижі самих французів - опитування

Понеділок, 26 січня 2015, 10:24

Більшість жителів Росії - 55% - звинувачують у теракті в редакції французького тижневика "Charlie Hebdo" самих журналістів або владу.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Всеросійським центром вивчення громадської думки (ВЦИОМ).

Основну причину події опитані вбачають у поведінці французьких журналістів, які образили релігійні цінності мусульман - 30%, в політиці французького уряду, що дозволив журналістам ображати релігійні цінності - 25%, у політиці французького уряду, який допустив приплив у країну великої кількості мусульман - 11%.

І лише 8% росіян назвали причиною - поведінку кількох мусульманських екстремістів, що відповіли насильством на карикатури в тижневику.

При цьому переважна більшість опитаних (87%) засуджують збройний напад на редакцію і вбивство журналістів, 39% сказали, що можуть зрозуміти причини вчинку цих людей, тоді як 48% не можуть нічим пояснити подібні дії.

Ініціативне всеросійське опитування ВЦИОМ проведено 17-18 січня 2015 Опитано 1600 чоловік в 132 населених пунктах в 46 областях, краях і республіках Росії. Статистична похибка не перевищує 3,5%.

55% українців звинувачують французів 

Тим часом Роскомнадзор виніс попередження шести ЗМІ за публікацію карикатур на релігійні теми, передає ТАСС.

Попередження винесено газеті РБК, а також "ВК Пресс", "Интерновости. Ру", "Лениздат.Ру", www.kurier-media.ru и "Век".

Згідно з текстом попередження, винесеного РБК, стаття "Скажи журналістам, що це "Аль-Каїда", опублікована 15 січня, була проілюстрована малюнком, що "ображає релігійні почуття мусульман, що розпалюють релігійну ворожнечу".

Подібні факти розцінюються Роскомнадзором як порушення законів Про ЗМІ і "Про протидію екстремістській діяльності".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування