Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дебальцеве під обстрілами, немає світла і опалення

Середа, 28 січня 2015, 11:12

У Дебальцевому, яке постійно перебуває під обстрілами, немає світла, опалення і води.

Про це пише журналістка Настя Станко.

"В Дебальцевому немає світла, опалення, води. Зате є обстріли. Постійні і багато. Скільки загиблих і постраждалих - сказати неможливо. Служби просто туди не доїжджають, в сенсі все, що залишилось від служб. Люди просто бояться виходити на роботу. Нема зв'язку, є лише на 4 поверсі міськадміністрації, але нема як зарядити батареї", - пише вона.

 

"Готують їжу на вогні біля під'їздів, але готувати не особливо вже є з чого. Та й готувати надворі небезпечно. Безпечно в підвалі, а в квартирі теж ні, і ще й температура від 1 до 8 градусів. Можна піти за гуманітаркою, але дорога обстрілюється", - додала Станко.

 

"І коли ми це все знімаємо, коли ще хоча б працює міліція, коли вона ще щось довозить до людей, вони їм кричать в спину: єдьте в свою западную, бандєровци, на що міліціянт намагається якнайспокійніше сказати, що він з Маріуполя", - розповідає журналіст.

"Потім бабця кричить Кості: а ти би кінул свой дом? На що Костя відповідає, що він виїхав з Луганська - з власного дому", - додала вона.

За оцінками журналістки, людей в Дебальцевому залишилось 6-8 тисяч.

Водночас прес-слжуба МВС Донецької області повідомляє, що правоохоронці роблять все можливе, аби допомогти мирним мешканцям Авдіївки, Мар'їнки, Дебальцеве, Дзержинська, які щогодини зазнають жорстоких обстрілів з боку бойовиків.

За минулу добу станом на ранок 28 січня поточного року в міліцію надійшло 6 повідомлень про загиблих, 9 повідомлень про поранених, які постраждали внаслідок артобстрілів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...