Лавров заявив, що санкції Росію не зупинять і розповів про "розломи" цивілізацій

Середа, 28 січня 2015, 11:46

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що санкції не змусять Кремль відмовитися від свого нинішнього курсу.

Про це він написав у статті для сербського журналу "Горизонти", опублікованій на сайті МЗС РФ.

"При цьому необхідно усвідомлювати, що спроби натиснути на Росію шляхом односторонніх санкцій, застосування яких нелегітимно і засуджено рішеннями Генасамблеї ООН, не змусять нас відмовитися від того, що ми вважаємо правильним і справедливим", – заявив він.

Лавров також нагадав про "історичний досвід", який свідчить, що "лінія на ізоляцію Росії незмінно призводила до тяжких наслідків для всієї Європи".

Кульмінацією такого негативного тренду Лавров назвав українську кризу. На його думку, причиною такої ситуації стали "спроби змусити Київ зафіксувати одновимірний зовнішньополітичний вектор", а також "підтриманий Заходом державний переворот" в Україні.

Він знову заявив про необхідність збереження Україною позаблокового статусу і назвав НАТО "рудиментом минулої епохи".

Шляхом вирішення українського кризи він як і раніше вважає "прямі контакти Києва з Донецьком і Луганськом з урахуванням виборів, які пройшли на Донбасі".

При цьому Лавров вважає, що в даний момент відбувається зміна історичних епох і формування нового поліцентричного світоустрою.

"Збільшуються ризики поглиблення міжконфесійних, міжцивілізаційних розломів", – упевнений російський міністр.

Крім того, він розкритикував європейську програму "Східне партнерство", в рамках якої "робилися спроби поставити "фокусні держави" перед штучним, помилковим вибором "з нами або проти нас", зруйнувати їх багатогранні історичні зв'язки з Росією".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News