Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міносвіти: Науково-технічне співробітництво з Росією неможливе

Середа, 28 січня 2015, 17:14

Міністерство освіти і науки України заявляє, що науково-технічне співробітництво України й Російської Федерації фактично унеможливлене.

Про це йдеться у заяві Міносвіти.

Як сказано в ній, це зумовлено бодай тією обставиною, що десятки українських громадян "перебувають у російських тюрмах за надуманими політичними звинуваченнями", й ніхто сьогодні не може гарантувати безпеки українських дослідників на території Росії.

Відомство заявляє, що таке співробітництво може бути відновлене на міждержавному рівні лише за умови зміни політики Кремля, відмови від підтримки тероризму, виведення російських військ з Донбасу та Криму.

Міністерство закликає всі академічні установи демократичного світу допомогти українським вченим, які опинилися у вкрай скрутному становищі через російську агресію, наслідком якої є окупація 7,6% території України й поява близько мільйона біженців з Криму, Донецької та Луганської областей.

На сьогодні з окупованих територій евакуйовано понад 25 університетів і наукових установ, а вся їх наукова база (обладнання, бібліотеки, приміщення тощо) лишилися у руках окупантів.

Міністерство освіти і науки України закликало фундацію "Фольксваген" допомогти насамперед цим ученим через механізм тристоронніх проектів за схемою: німецька установа – українська установа – евакуйована українська установа. На жаль, керівництво фундації "Фольксваген" ухвалило інше рішення.

Міністерство освіти і науки України вважає, що українські науковці, виявляючи гідність і громадянську свідомість, бойкотуватимуть оголошений фундацією "Фольксваген" конкурс.

Водночас, Міністерство покладає великі надії на зміцнення міжнародного наукового співробітництва з країнами ЄС, новий етап якого відкриє набуття Україною асоційованого статусу в програмі "Горизонт-2020".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування