Суд анулював спецдозволи у фірми Ставицького на видобуток нафти

Четвер, 29 січня 2015, 09:15

Київський апеляційний адмінсуд 28 січня задовольнив апеляційну скаргу Держслужби геології та надр України на рішення Окружного адмінсуду Києва, тим самим позбавивши ТОВ "Голден Деррік" 19 спецдозволів на видобування нафти і газу.

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко, повідомляє прес-служба Мінекології.

"Через низку порушень чинного законодавства та умов користування спеціальними дозволами Державна служба геології та надр відмінила рішення, на підставі яких ТОВ "Голден Деррік" планувало видобувати нафту і газ. Звичайно, варто дочекатись письмової версії рішення суду, але вже зараз можна сказати що нам вдалося досягнути істотного прогресу у справі захисту інтересів держави,", - наголосив міністр.

67% ТОВ "Голден Деррік" належить кіпрській компанії "Хартлог Лімітед", яку пов’язують з екс-міністрами уряду Миколи Азарова - Едуардом Ставицьким та Миколою Присяжнюком, а також колишнім народним депутатом від Партії регіонів Юрієм Іванющенком.

Шевченко зазначив, що це не перша перемога у суді, і зараз робота юридичних служб зосереджена на тому, щоб повернути до державної власності активи, які були виведені попередньою владою та анулювати ліцензії і спецдозволи, що були видані всупереч закону та інтересам держави.

Нагадаємо, раніше НАК "Надра України" також вдалося в судовому порядку розірвати договори купівлі-продажу часток в договорах спільної діяльності з ТОВ "Голден Деррік" стосовно Сахалінського родовища.

Як відомо, після втечі Ставицького з України у нього провели обшук і вилучили колекцію наддорогих годинників, діаманти, злитки золота та 5 мільйонів доларів готівки.

Ставицький був оголошений у міжнародний розшук по лінії Інтерполу.

Крім того, як писав у своєму блозі Сергій Лещенко, у листопаді Ставицький став громадянином Ізраїлю і змінив прізвище на Розенберг.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...