Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аваков: у помешканні Ставицького виявили 42 кіло золота та $4,8 мільйони готівкою

Субота, 22 березня 2014, 12:38

Під час проведених обшуків у приватному приміщенні екс- олови Міненерго та вугільної промисловості Едуарда Ставицького вилучено 42 кг золота, 4,8 мільйона доларів готівкою, камені, схожі на діаманти та ін.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив глава МВС Арсен Аваков.

За його словами, обшук у приватному приміщенні екс-міністра проведений Генпрокуратурою, УБОЗ МВС України в рамках розслідування за фактом розкрадання державної власності службовими особами Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

"У ході проведених обшуків вилучено: 4,8 мільйони доларів готівкою; золоті злитки загальною вагою 42 кг; наручні дорогі годинники відомих світових брендів; велика кількість виробів з дорогоцінних металів; коробочки з каменями, схожими на діаманти; безліч документів на нерухомість, частки у компаніях, земельні ділянки; документи на реєстрацію зарубіжних компаній у різних офшорних юрисдикціях; банківські картки, документація на рахунки у низці банків", - зазначив Аваков.

"Фото частини вилученого (у помешканні Ставицького)" - Аваков

Як зазначили в ефірі 5 каналу, обшук було проведено у помешканні, яке належить дружині екс-міністра. У квартирі було виявлено  два сейфи, в яких і зберігалися виявлені цінності.

За словами в.о. Генпрокурора Олега Махніцького,  під час обшуку було виявлено ряд документів та виявлено 2 сейфа, в одному з яких повністю було набито грошима, зокрема, біля 5 мільйонів доларів.

"Інший сейф також був повністю забитий золотом, а також дорогоцінностями. В цьому сейфі було виявлено 50 кг золота в злитках, а також дорогоцінності з різних металів – золота, платини, брильянтів, і на сьогоднішній день ми ще встановлюємо вартість цих виробів", - зазначив Махніцький.

У квартирі на момент обшуку перебувала бухгалтер, яка намагалася знищити документи. Жінку затримали та допитують. Вона намагалася чинити опір та не пускати правоохоронців до квартири. Утім, сам екс-міністр Ставицький чи його близькі не затримані, про їхнє місцезнаходження чи слідчі дії пов'язані з ними не повідомляють.

Як відомо, напередодні Генпрокуратура разом з УБОЗ МВС України провела обшук в помешканнях та офісах, які належать колишньому міністру палива та енергетики Едуарду Ставицькому. За даними УП, після втечі екс-президента Віктора Януковича Ставицький виїхав до Італії.

Джерело відео - 5 канал 

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування