"Інтер" заявив про напад: невідомі у масках закидали двері камінням

Субота, 3 січня 2015, 17:24

Телеканал "Інтер" заявив про напад на приміщення свого офісу.

Як повідомили у прес-службі телеканалу, невідомі у масках – близько 20 осіб - закидали офіс цеглинами і каменюками, розбили стекла вхідної зони на першому поверсі.

Ніхто із співробітників телеканалу не постраждав.

Кілька людей з групи нападників  затримані представниками органів внутрішніх справ України.

"На тлі істерії, штучно сфабрикованою навколо "Інтера" протягом останніх декількох днів, напад на офіс компанії і пошкодження майна телеканалу ми вважаємо ще однієї провокацією і спробою тиску на канал", - заявили на телеканалі.

"Вимагаємо негайного розслідування всіх обставин цієї справи", - заявили на телеканалі.

Фото прес-служби "Інтера"

Як повідомили у столичному управлінні МВС, за фактом нападу на телеканал відкрито кримінальне провадження. 

"Молодики закидали камінням будівлю телеканалу, в результаті чого пошкодили скляні вікна вхідної зони на 1-му поверсі, та залишили написи на стіні. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 296 КК України (хуліганство)", - зазначили в МВС.

Також до Шевченківського райуправління міліції було доставлено кількох громадян.

"Після того, як громадяни надали пояснення з приводу сьогоднішніх подій, їх було відпущено. Проводяться заходи з встановлення осіб, причетних до скоєння цього кримінального правопорушення", - додали в міліції.

Як відомо, довкола телеканалу "Інтер" зчинився скандал, бо він у новорічну ніч транслював запис святкової програми, в якій виступив, зокрема, депутат Держдуми Росії співак Йосиф Кобзон, оголошений в Україні персоною нон-грата.

В цій же програмі лунали пісні у виконанні інших російських "зірок", які публічно висловлювалися на підтримку сепаратистів на сході України, - Валерії, Олега Газманова, Миколи Баскова.

Після цього за введення санкцій проти українських каналів, які транслюють виступи "нев'їзних" артистів, виступили міністр інформаційної політики України Юрій Стець та речник президента України Святослав Цеголко.

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що за антиукраїнську діяльність телеканал "Інтер" слід позбавити ліцензії на мовлення.

У свою чергу "Інтер" стверджує, що при підготовці новорічної сітки мовлення були дотримані всі вимоги українського законодавства і називає претензії до каналу - "провокацією і політичним тиском".

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розгляне питання про дотримання законодавства під час новорічного ефіру на найближчому засіданні, яке заплановане на 15 січня.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News