Керівництво апарату ВР привласнило землю у Бучі - ЗМІ

П'ятниця, 30 січня 2015, 15:39

Керівник апарату Верховної Ради Валентин Зайчук, його заступник Володимир Яловий та члени їхніх родин отримали 0,5 га землі у місті Буча, що на Київщині.

Ці ділянки були виведені з державної власності з порушенням законодавства, йдеться в розслідуванні програми "Схеми".

"Бучанська селищна рада змінила цільове призначення земельних ділянок лісового фонду загальною площею 890 гектарів у 2002 році. Вони були віднесені до земель житлової та громадської забудови", - йдеться в повідомленні.

За словами колишнього депутата Ірпінської міськради, громадського активіста Віктора Бархоленка, ухвалюючи це рішення, Бучанська селищна рада та її голова Анатолій Федорук перевищили надані їм повноваження.

Відповідно до частини 9 статті 149 Земельного кодексу, вилучення лісів першої групи площею понад 10 гектарів належить до повноважень Кабінету міністрів.

Після повалення режиму Януковича під тиском активістів прокуратура Київської області подала позов до суду.

Ірпінський міський суд Київської області визнав рішення про відведення лісу під забудову недійсним.

Однак Бучанська міськрада на чолі з Федоруком оскаржила це рішення в Апеляційному суді Київської області. Наразі триває судовий процес.

Ділянки, виділені керівництву парату ВР 

У 2008 році свої проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок в місті Буча отримало теперішнє керівництво апарату Верховної ради, свідчить реєстр санітарно-епідеміологічних висновків Міністерства охорони здоров’я.

Ідеться про керівника апарату Верховної ради Валентина Зайчука, його заступника Володимира Ялового, а також членів їхніх родин.

Наразі ділянки Зайчука, його заступника Ялового та декілька сусідніх обнесені одним парканом, йдеться сюжеті.

Наразі більше 1,5 га землі обнесені одним парканом.

Згідно з Державним реєстром речових прав на нерухоме майно, всі ці земельні ділянки тепер переоформлені на Ушеніну Ларису Володимирівну. Це мати Скарбовійчук Ірини Сергіївни, яка є дружиною Руслана Скарбовійчука – донедавна народного депутата від Комуністичної партії.

Скарбовійчук є товаришем екс-віце-спікера Ігоря Калєтніка, оголошеного в розшук за підозру у розкраданні грошей в особливо великих розмірах та фальсифікації підрахунку голосів під час пленарного засідання Верховної Ради 16 січня 2014 році.

Як відомо, однопартієць Скарбовійчука Ігор Калєтнік отримав у власність 14 га лісу у Бучі. Його ділянка знаходиться по сусідству. Ліс через підставних осіб оформили на діда Калєтніка. 

Українська правда. Київ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування