Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ запевняє, що доступу до своїх баз стороннім не дає

Субота, 31 січня 2015, 00:19

У Генпрокуратурі заявили, що товариство з обмеженою відповідальністю "Летограф ІТ Консалтінг і Послуги Україна" не має доступу до інформаційних систем правоохоронного відомства.

Про це йдеться у заяві ГПУ.

"Летограф ІТ Консалтинг і послуги Україна" - переможець процедури відкритих торгів, є українською компанією, якій авторські права на програмний продукт належать з 2011 року", - повідомили у відомстві.

"Статистична інформація, яка міститься в "Єдиній системі статистики та аналізу", не має офіційно встановлених обмежуючих грифів доступу, більше того, розміщується на офіційному веб-порталі ГПУ у відкритому доступі, і те, що її гіпотетичний витік може привести до негативних наслідків загальнодержавного рівня, не має під собою жодних підстав", - зазначили в заяві.


"Управлінням забезпечення роботи інформаційних систем, адміністрування мереж та зв’язку Генпрокуратури вжиті вичерпні заходи інформаційної безпеки, які унеможливлюють несанкціонований доступ до системи та бази даних ЄССА, в тому числі й розробником, а адміністрування ЄССА здійснюється виключно фахівцями відомства", - сказано в повідомленні.


"Водночас фахівці ТОВ "Летограф ІТ Консалтінг і Послуги Україна" під час супроводження інформаційної системи мають доступ лише до тестової версії системи ЄССА, де містяться виключно тестові дані", - запевнили в ГПУ.


"До будь-яких інших інформаційних систем Генеральної прокуратури України ТОВ "Летограф ІТ Консалтінг і Послуги Україна" доступу не має", - додали у відомстві.

Раніше з посиланням на "Слідство.Інфо" повідомлялося, що ГПУ довірила обслуговувати свої внутрішні інформаційні бази компанії, що належить громадянину РФ, котрий займається розвитком оборонно-промислового комплексу Росії.

"Наприкінці 2014-го року у "Віснику державних закупівель" з’явилося коротеньке повідомлення. ГПУ за процедурою в одного учасника замовила послуги на обслуговування своєї бази даних з обмеженим доступом "Єдина системи статистики та аналізу". Скорочено – ЄССА. Ціна питання – 920 000 гривень. Переможець – компанія "Летограф ІТ консалтинг і послуги Україна". ГПУ працює з нею не перший рік", - йшлося у сюжет.


Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: