Естонія виділить 40 млн євро на постійну присутність союзників НАТО

Субота, 31 січня 2015, 16:07

Уряд Естонії планує виділити 40 млн євро на постійну присутність союзників НАТО.

Додаткові витрати будуть обговорюватися наступного тижня, пише Delfi.ee.

У випадку, якщо рішення буде прийнято, у військовому містечку в Тапа побудують казарму, ангари та гаражі, розширять Центральний полігон Сил оборони і спорудять склади для зберігання спорядження військ союзників.

Витрати на будівництво і розширення полігону обійдуться більш ніж в 40 мільйонів євро - цю суму розподілять на чотири роки.

Прем'єр-міністр Тааві Рийвас підкреслив, що присутність військ союзників і їх чисельність залежить від самої Естонії.

"У тому, що в Естонії буде розквартирована рота США до тих пір, поки це необхідно, - ніхто не сумнівається. Але якщо у нас буде розвинена інфраструктура і хороші умови для бойових навчань, то я впевнений, що союзники будуть знаходиться тут постійно і їх буде більше", - сказав він.

Глава уряду додав, що було б добре, якщо в Естонії перебували війська союзників з Європи, в загальній складності не менше двох рот.

"Якщо уряд прийме це рішення, і будівельні роботи почнуться, - це крок Естонії у бік створення бази НАТО",  -сказав Рийвас, говорячи про плани будівництва казарми і розширення полігону.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що військові США розглядають можливість розміщення в країнах Балтії танків та іншого озброєння.

Також повідомлялося, що НАТО схвалив рішення про заснування міжнародних штабів в Литві, Латвії, Естонії, Польщі, Румунії та Болгарії.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News