В ОБСЄ розповіли про "ультиматум" представників "ДНР" та "ЛНР" у Мінську

Неділя, 1 лютого 2015, 11:42

На зустрічі у Мінську представники  "ДНР" та "ЛНР" були не в змозі обговорити пропозиції Тристоронньої контактної групи. Замість цього вони закликали до перегляду мінських Протоколу та Меморандуму. 

Про це йдеться у заяві ОБСЕ. 

"Вони (представники бойовиків) навіть не були готові обговорювати реалізацію угоди про припинення вогню і виведення важкого озброєння", - йдеться у повідомленні. 

"Тристоронння контактна група підготувала детальний план для конкретної реалізації мінських Протоколу та Меморандуму, які лишаються незамінною основою для будь-якого мирного врегулювання. На жаль, представники "ДНР" та "ЛНР", які підписали ці документи, не брали участі у засіданні групи, хоча вони були особисто запрошені", - йдеться у заяві.

"Їх представники, які були присутні на зустрічі, були не в змозі обговорити висунуті пропозиції. Вони навіть не були готові обговорювати реалізацію угоди про припинення вогню і виведення важкого озброєння. Замість цього вони закликали до перегляду Протоколу та Меморандуму. Засідання було закрито", - заявили в ОБСЄ.

"Контактна група лишається відкритою для продовження консультацій у будь-який час. У зв'язку з ситуацією, яка серйозно погіршується, та зростанням кількості жертв, Група закликає усіх учасників переговорів повною мірою реалізувати мінські домовленості без подальших затримок", - йдеться у зверненні. 

Як відомо, після зустрічі тристоронньої контактної групи у Мінську 31 січня представник України Леонід Кучма заявив: консультації були зірвані у зв'язку з неявкою підписантів мінських документів Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького, а також ультимативними заявами їхніх представників Дениса Пушиліна і Владислава Дейнего.

Як заявив заступник глави АП Валерій Чалий, у Мінську на зустрічі контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі представники бойовиків "поставили ультимативні вимоги" та "хотіли залякати". 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування