Кучма: Консультації у Мінську зірвані лідерами бойовиків

Субота, 31 січня 2015, 19:42

Консультації з планом виконання Мінських домовленостей були зірвані у зв'язку з неявкою підписантів мінських документів Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького, а також ультимативними заявами їхніх представників Дениса Пушиліна і Владислава Дейнего.

Про це заявив екс-президент України, член тристоронньої контактної групи Леонід Кучма.

"Консультації за планом виконання Мінських домовленостей, який містить перелік конкретних заходів, спрямованих на якнайшвидшу деескалацію ситуації, були зірвані у зв'язку з неявкою підписантів Мінських документів Захарченка та Плотницького, ультимативними заявами їхніх представників Пушиліна та Дейнего, а також їх відмовою обговорювати план заходів щодо негайного припинення вогню і відведення важкого озброєння", - заявив Кучма.

При цьому він заявив, що українська сторона не сприймає жодних ультиматумів і попередніх умов.

"Наша принципова позиція з питання мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей залишається незмінною - повне і неухильне виконання домовленостей, письмово закріплених у Мінську 5 та 19 вересня 2014 року, починаючи з негайного встановлення режиму припинення вогню", - підкреслив він.

Також Кучма зазначив, що очікує вже найближчим часом офіційної реакції з боку Російської Федерації.

Як відомо, раніше представники сепаратистів висунули ультимативні вимоги про одностороннє припинення вогню з боку української влади.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...