У Чорнухиному тривають вуличні бої - Москаль

Вівторок, 10 лютого 2015, 11:54

Частину села Чорнухине на Луганщині зайняли бойовики, вони зруйнували колонію суворого режиму.

Про це на своєму сайті повідомляє у вівторок голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

Зазначається, що група Луганської облдержадміністрації, яка приїхала з гуманітарною місією в Донецьку область для евакуації мешканців заблокованого Чорнухиного, тримає постійний телефонний зв'язок із селянами. Котрі все ще чекають на гуманітарний коридор.

За словами мешканців села, у Чорнухиному йдуть вуличні бої між українськими силовиками з одного боку і бойовиками та російськими військовими з іншого. Кілька вулиць селища зайняли терористи, більшу частину, включно з селищною радою, утримують наші військові.

В Чорнухиному розташована колонія суворого режиму, де в мирний час утримувалося близько тисячі засуджених за важкі злочини. Більшу частину в’язнів вдалося вивезти до початку активних бойових дій, ще 375 чоловік залишилося. За останні кілька днів у колонію неодноразово влучали артилерійські снаряди.

Огорожа пошкоджена в багатьох місцях, комунікації та корпуси зруйновані, багато в’язнів розбіглися хто куди. В колонії залишилося всього 10 охоронців, однак охороняти засуджених вони не в змозі через постійні бойові дії та обстріли.

Спроба вивезти охоронців та їхні сім’ї з Чорнухиного закінчилася нічим — броньований "КрАЗ" та автобус підірвали ще на підступах до селища. Місцеві мешканці, що залишилися в Чорнухиному, сидять у підвалах. Надходить інформація про загиблих як серед військових, так і серед мирного населення, однак офіційно підтвердити її поки неможливо. Селяни хочуть вирватися з цього пекла, але не можуть, зазначають в ОДА.

"Сьогодні всі говорять про Дебальцево, хоча у Чорнухиному ситуація зовсім не краща, а може й гірша, - заявляє голова Москаль. - Для порятунку людей потрібен гуманітарний коридор і гарантія бойового затишшя".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування