У Генштабі уточнили: Краматорськ обстріляли зі "Смерчів"

Вівторок, 10 лютого 2015, 14:29

Краматорськ було обстріляно з реактивних систем залпового вогню "Смерч", а не "Торнадо".

Про це повідомив в.о. спікера Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов, передає Інтерфакс-Україна.

"Проблема в тому, що бойовики вели вогонь не просто по військовому об'єкту - аеродрому, вони стріляли цілеспрямовано по місту. І використовували при цьому РСЗВ не "Торнадо", а "Смерч", - заявив Селезньов.

Він зазначив, що за уламками, що стирчать із землі в місті, чітко видно, що там калібр набагато більший, ніж калібр ракети від "Граду".

"Це "Смерчі". Вони достатньої дальності, що дозволяє вести реактивний вогонь з території Горлівки і дуже високої потужності. Тому серед мирних жителів Краматорська така кількість постраждалих", - сказав в.о. спікера Генштабу.

Разом з тим, чиновник Міністерства оборони на умовах анонімності повідомив "Українській правді", що за попередньою інформацією, вага снарядів до 800 кг.

"Зараз за фактом 6 загиблих серед мирного населення і 20 поранених. Цілилися по військових об'єктах, але зона ураження цього типу снарядів дуже велика, тому у підсумку постраждали житлові квартали. Є поранені серед військових, але зараз всі сили кинуто на допомогу населенню", - заявив він.

Він також повідомив, що перед обстрілом військові збили безпілотник.

"Очевидно, він передавав дані, але не точні. У результаті удару було завдано по житлових кварталах", - заявили в Міноборони.

Як повідомлялося, у вівторок вдень бойовики обстріляли мирні квартали Краматорська та аеродром, на якому було розташовано Головний штаб АТО.

За інформацією ОДА, станом на 13:30 в результаті обстрілу Краматорська загинули три людини, ще 15 отримали поранення.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування