Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В ОБСЄ стурбовані поширенням бойових дій на нові території

Вівторок, 10 лютого 2015, 20:50

Голова спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, посол Ертугрул Апакан після артобстрілу Краматорська висловив стурбованість тим, що військові дії поширюються на нові території, та закликав усі сторони конфлікту до негайного припинення вогню.

Про це йдеться у його заяві, оприлюдненій на сайті ОБСЄ.

"Сьогодні, в другій половині дня, місто Краматорськ Донецької області зазнало обстрілу, снаряди потрапили в густонаселені житлові квартали. Є повідомлення про вбитих і поранених. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні зробила все можливе в умовах швидкого погіршення ситуації з безпекою, щоб отримати інформацію про наслідки обстрілу", - заявив Апакан.


Він наголосив, що той факт, що ситуація в Краматорську досі була відносно спокійною, "дає нам підстави побоюватися, що військові дії поширюються на нові території".

"Я закликаю всі сторони проявляти максимальну стриманість і негайно припинити вогонь. Діалог, а не застосування зброї, є єдиним шляхом до сталого миру", - заявив Апакан.

Згідно з останніми даними, внаслідок обстрілу Краматорська бойовиками з боку Горлівки загинули від 12 до 15 мирних жителів, поранень дістали більше 60 людей.

У Генштабі Збройних сил України повідомили, що бойовики обстріляли аеропорт і житлові будинки в Краматорську у вівторок із реактивних систем залпового вогню "Смерч".

Головна військова прокуратура за фактом артилерійського обстрілу Краматорська розпочала кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу України "терористичний акт".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування