Порошенко відвідав Краматорськ. Докази обстрілу використає у Мінську

Середа, 11 лютого 2015, 07:18

Президент Петро Порошенко і начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко вночі відвідали обстріляний напередодні Краматорськ. 

Порошенко побував у обстріляних житлових кварталах Краматорська та в лікарні, де лежать поранені, повідомляє прес-служба президента.

"Порошенко не міг цієї ночі не поїхати до Краматорська. Напередодні Мінських переговорів він мусив побачити на власні очі, які шрами на українському тілі залишає "Смерч", - написав прес-секретар президента Святослав Цеголко у Facebook.

Під час огляду зруйнованого будинку в центрі міста, в який влучив снаряд системи "Смерч", внаслідок чого постраждали чотири родини, президенту представили залишки ракет та наслідки їхньої руйнівної дії.

"Це докази застосування касетних боєприпасів проти цивільного населення міста Краматорськ, в самому його центрі", - сказав Порошенко.

"У мене в руках елемент касетного боєприпасу "Смерч", який має радіус застосування до 90 км. Нелюди використовують проти цивільного населення касетні боєприпаси. Ці докази будуть використані, в тому числі й мною, в Мінську і в Раді Європейського Союзу", - заявив президент.

"Інформація, яка міститься на цьому заряді, переконливо доводить, що це заряд російського виробництва і російського застосування", - наголосив Порошенко.

"Це злочин проти людяності, коли мирні люди гинуть в своїх домівках, на вулицях, там, де немає військових, в 50 кілометрах від лінії фронту від російської зброї. Це абсолютно неприйнятно", - заявив він.

Під час відвідування міської лікарні, в який знаходяться постраждалі, президент обійшов палати і поспілкувався з пораненими, підтримав їх.

Він доручив голові Донецької ОДА надати допомогу всім постраждалим від обстрілу, в першу чергу – пораненим. "Забезпечте людей всім необхідним - ліками, необхідною медичною допомогою", - сказав він, звертаючись до голови ОДА Олександра Кіхтенка.

"Тут в палаті лежить маленький хлопчик 3 років. Йому чудові лікарі врятували життя і врятували руку, яка була майже відірвана. А його мама загинула, прикривши його своїм тілом. Хлопчику лише три роки і він про це ще не знає…", - повідомив президент.

Після огляду кількох житлових будинків, зруйнованих під час артилерійської атаки, Порошенко провів оперативну нараду щодо ситуації у зоні АТО та подій у Краматорську.

"Ми вимагаємо миру без будь-яких умов. Ми вимагаємо зупинити вогонь, вивести іноземні війська, закрити кордон. Їм немає, що тут робити", - сказав президент України.

"У нас немає ніякого конфлікту. Ми знайдемо компроміс всередині країни. Ми маємо захистити мир, захистити спокій міста Краматорськ, маємо захистити Україну. І саме тому я їду до Мінську, щоб негайно, безумовно, без будь-яких умов припинити вогонь і почати політичний діалог. Ми самі розберемось", - додав Порошенко.

Під час поїздки його супроводжував відомий французький громадський діяч, режисер, письменник і філософ Бернар-Анрі Леві, який був шокований побаченим у Краматорську. Він закликає світову спільноту відкрити очі на жахливі злочини терористів на сході України.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...