Рада змінила межі двох районів на Луганщині

Середа, 11 лютого 2015, 10:21

Верховна Рада внесла зміни в адміністративно-територіальний устрій Луганської області, змінивши межі  Попаснянського і Слов'яносербського районів.

За таке рішення проголосували 268 депутатів.

"Ці зміни забезпечать нормальне життя і роботу в умовах проведення АТО", - заявив автор законопроекту народний депутат Андрій Артеменко.

На його думку, ці зміни необхідні для того, аби органи місцевого самоврядування населених пунктів, підконтрольних українській владі, могли повною мірою реалізовувати свої повноваження, в т.ч. у бюджетній сфері.

"Cьогодні зміни та встановлення меж потребують Попаснянський і Слов’яносербський  райони Луганської області у зв’язку з необхідністю приєднання земель (площею 51,00 га)  села Жолобок (фактично підконтрольного українській владі) Фрунзенської селищної ради Слов’яносербського району Луганської області,  до Попаснянського району Луганської області", - йдеться у пояснювальній записці.

Автор постанови переконаний, що ці зміни забезпечать організацію нормальних умов життя населення села Жолобок та здійснення його органами місцевого самоврядування передбачених Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні" повноважень.

Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування підтримав цей законопроект та одноголосно рекомендував Раді прийняти документ. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування