Переговори у Мінську тривають 13 годин, готують два документи

Четвер, 12 лютого 2015, 07:19

Лідери "нормандської четвірки" в Мінську вже більше 12 годин ведуть переговори про врегулювання ситуації на Донбасі.

За даними на 07:30 четверга, переговори глав держав у Мінську триватимуть ще дві години. Сторони узгоджують два документи, повідомив заступник голови Адміністрації президента України Валерій Чалий.

"Сторони узгоджують два документи. Ще дві години", - процитувала Чалого у Twitter журналістка Ірина Герасимова.

Глави чотирьох держав - України, Росії, Німеччини і Франції - почали зустріч в середу близько 19:30 за київським часом.

Через 2 години вони вийшли для фотографування, а потім продовжили переговори в розширеному складі за участі міністрів закордонних справ.

Ще через дві години глави держав знову повернулися до консультацій у вузькому колі.

За даними ряду ЗМІ, лідери країн-учасниць переговорів, можливо, виступлять тільки зі своїми заявами, при цьому не буде сесії питань-відповідей.

Раніше The Telegraph із посиланням на агентство Associated Press опублікувало основні пункти, за якими зараз тривають переговори в "нормандському форматі".

1) Лінія розмежування. Україна наполягає на тому, щоб лінія проходила згідно вересневих домовленостей. Однак Росія вимагає нової лінії, по якій під контролем бойовиків залишаються захоплені ними території.

2) Відкликання з української території солдатів і військової техніки РФ. Росія продовжує стверджувати, що в Україні немає російських солдатів і техніки.

3) Контроль над кордоном. Україна хоче відновити контроль над своєю кордоном повною мірою, проте Росія заявляє, що контроль, принаймні частковий, повинен залишатися за терористами.

4) Більша автономія регіонах, що знаходяться під контролем терористів. Україна запевняє, що може надати цим регіонам якнайширшу автономію, але Росія вимагає певних гарантій, а також - зняття фінансової блокади.

"Європейська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News