У Краматорську піротехніки виявили 16 фрагментів боєприпасів від "Смерча"

Четвер, 12 лютого 2015, 10:12

Усі виявлені та вилучені в Краматорську фрагменти боєприпасів реактивної системи залпового вогню "Смерч", що залишилися внаслідок обстрілу аеропорту і житлових кварталів міста піротехніки Держслужби з надзвичайних ситуацій передають до СБУ.

Про це на брифінгу в четвер у Києві повідомила керівник прес-служби ДСНС Наталія Бистра, передає "Інтерфакс-Україна".

"У Краматорську продовжують роботу дві піротехнічні служби ДСНС. За дві доби наші піротехніки виявили та вилучили 16 фрагментів реактивних боєприпасів системи "Смерч" і один бойовий касетний елемент. Усі вилучені фрагменти боєприпасів передаються представникам СБУ", - сказала вона.

Вона також поінформувала, що тривають відновлювальні роботи у чотирьох житлових будинках, які потрапили під обстріл.

Крім того, частково зруйновано цех Новокраматорського машинобудівного заводу.

За її даними, житловий фонд та інфраструктура регіону щодня страждає від обстрілу з боку бойовиків, дістають поранень і гинуть мирні жителі.

"До процесу вивезення мирних жителів з гарячих точок залучено 180 осіб, 34 одиниці техніки, зокрема від ДСНС 120 осіб та 28 одиниць техніки. В останні дні організувати вивезення людей практично неможливо. Терористи обстрілюють і автобуси, і спеціальні автомобілі білого кольору з написом "Медична служба порятунку", - розповіла керівник прес-служби.

За словами Бистрої, що за минулу добу небезпечні райони на Донбасі полишили 519 осіб.

Водночас у Луганській області вдалося організувати безпечне вивезення людей: так з Попасної до Лисичанська вдалося вивезти 34 людини, з яких 5 - діти, з Попасної та Дмитрівки вдалося вивезти пацієнтів психоневрологічних диспансерів - 61 людину.

Загалом ж з 28 січня з населених пунктів цього регіону евакуйовано 8429 осіб, з них 1929 - діти, 265 - люди з обмеженими можливостями.

Як відомо, терористи обстріляли Краматорськ 10 лютого з чотирьох установок РСЗВ "Смерч" із, імовірно, н.п. Ясенівка в районі Горлівки.

Внаслідок артобстрілу, зокрема житлових кварталів і головного штабу АТО, загинули 16 осіб. У цілому постраждало 64 людини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News