Меркель і Олланд пожертвували Україною, вважає віце-президент ЄП

Четвер, 12 лютого 2015, 17:45

Канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Франсуа Олланд на переговорах у Мінську пожертвували Україною заради економічних інтересів власних країн.

Таку думку висловив заступник президента Європейського парламенту Ришард Чарнецький кореспонденту УНІАН у Польщі, коментуючи досягнуті 12 лютого домовленості.

"Меркель з Олландом, без участі ЄС і відстоюючи економічні інтереси своїх держав, пожертвували Україною. Цей мир однозначно вигідніший Москві, ніж Києву, тому що де-факто політично санкціонує досягнення РФ", - сказав він.

"Це не перемога України. Думаю, що сьогодні більше радіють у Москві, ніж у Києві", - додав Чарнецький.

На його думку, українські високопосадовці намагаються зараз "робити гарну міну за поганої гри".

Чарнецький також зазначив, що частина європейських держав "хотіла б мати спокій за будь-яку ціну", і їм вдалося цього досягти.

Крім того, він висловив переконання, що підтримувані Москвою проросійські бойовики не зупиняться на досягнутих рубежах і рано чи пізно продовжать наступ.

"Якщо хтось вірить, що сепаратисти не захочуть жодної сотки чи гектару української землі, то помиляється", - сказав віце-президент ЄП.

Як відомо, у Мінську відбулися тривалі переговори з урегулювання кризи на Донбасі за участю президентів України Петра Порошенка, Франції Франсуа Олланда, Росії Володимира Путіна і канцлера ФРН Ангели Меркель.

За підсумками переговорів затверджено комплекс заходів, спрямованих на імплементацію вересневих Мінських домовленостей. Крім того, ухвалено декларацію лідерів України, Франції, Німеччини та РФ на підтримку цих заходів.

Серед іншого, нові домовленості, досягнуті "нормандською четвіркою", передбачають припинення вогню з 15 лютого, відведення всіх важких озброєнь: українських військ від нинішньої лінії зіткнення, бойовиків – від зафіксованої у вересня 2014 року лінії.

Також передбачається звільнення та обмін усіх заручників, створення буферної зони, відновлення контролю за кордоном з боку України, вибори на територіях з особливим статусом тощо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування