Туск: "Нормандський формат" - найбільш ефективний

П'ятниця, 13 лютого 2015, 07:44

Президент Європейської ради Дональд Туск не бачить проблеми в тому, що інституції Європейського союзу не беруть участь у переговорах з Росією в рамках так званого "нормандського формату".

Про це Туск заявив на прес-конференції в Брюсселі в четвер ввечері, додавши, що його пряма участь лише зашкодила би процесу.

"Я вважаю, що нормандський формат – найефективніший формат переговорів... Ми ведемо детальні переговори з канцлером Меркель та президентом Олландом, зі мною радяться перед кожною зустріччю і у мене немає підстав для якихось претензій на незалученість або на брак інформації", - зазначив зокрема він.

Дональд Туск нагадав, що переговори в рамках "четвірки" (Україна, Росія, Німеччина, Франція) було започатковано ще до його призначення президентом Європейської ради. "Але якби зараз у мене була можливість обирати, я б знову підтримав його започаткування", - заявив політик.

"Очевидно, що переговори між за участю президента Оланда і канцлера Меркель – більш ефективні, аніж у випадку, якби я був переговірником... Причин декілька, і їх не потрібно детально роз’яснювати", - додав він.

Як відомо, Туск у період роботи прем’єром Польщі був гострим критиком Росії і через це має непрості відносини з Кремлем.

Як повідомлялося, 12 лютого в Мінську було погоджено документа під назвою "Комплекс заходів щодо виконання Мінських угод".

Детальний його опис читайте в аналітичному матеріалі "Підсумки мінської ночі – небезпеки угоди для України".

"Європейська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування