Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пєсков дав зрозуміти, що з Росії питати за виконання угод не варто

П'ятниця, 13 лютого 2015, 11:47

Росія є гарантом урегулювання конфлікту в Україні, а не стороною виконання комплексу спрямованих на це заходів, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

"Росія – це країна, яка покликана сторонами конфлікту", - заявив він РИА Новости.

"Це країна, яка закликала сторони конфлікту підписати комплекс заходів щодо виконання мінських домовленостей. Але Росія не є стороною, яка виконує цей комплекс заходів", - наголосив він.

"Це країна, яка виступає гарантом, яка виступає із закликом, але, безумовно, це не сторона, яка має чинити дії для цього. Ми просто не можемо цього робити фізично, тому що Росія не є учасником цього конфлікту", - сказав Пєсков.

При цьому прес-секретар Путіна запевнив, що Москва розраховує на виконання всіх пунктів документа з урегулювання ситуації на сході України, який було погоджено у ході "нормандського" саміту в Мінську 12 лютого.

"Усе, що записано в плані, – усе підлягає виконанню", - сказав Пєсков.

Він також повідомив, що Путін доручив військовим експертам РФ узяти участь в аналізі ситуації в Дебальцевому.

"Усі доручення дано", - сказав Пєсков із цього приводу, не уточнивши, на якому рівні будуть представлені експерти з російського боку.

Напередодні Путін сказав, що українська влада вважає, що оточення українських військових у Дебальцевому немає, а в бойовиків (яких у Росіі називають "ополченцями") інша думка. Путін запропонував доручити військовим експертам оцінити реалії в Дебальцевому.

Як відомо, канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що ЄС не виключає нових санкцій у відношенні Росії, якщо реалізація нових мінських домовленостей піде погано.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...