ОБСЄ: Усі учасники "мінських угод" вживатимуть усіх заходів для припинення вогню

Субота, 14 лютого 2015, 20:22

Всі учасники "мінських домовленостей" будуть вживати всіх необхідних зусиль для практичної реалізації мінських угод та деескалації конфлікту на Донбасі.

До такого рішення дійшли учасники відеоконференції між тристоронньої контактною групою (Україна, РФ і ОБСЄ) з представниками "ДНР" та "ЛНР", повідомляється на сайті організації.

Зокрема, домовленість стосується бойових дій в безпосередній близькості від Дебальцевого та Маріуполя.

"Особливий акцент був зроблений на повній повазі положень щодо припинення вогню, які мають суворо дотримуватися з 00:00 15 лютого, а також виведення важкого озброєння".

Крім того було вирішено, що Тристороння контактна група буде проводити подальші консультації з представниками "ДНР" та "ЛНР" на регулярній основі "з метою сприяння повному виконанню мінських угод від 5 та 19 вересня 2014 року і пакету заходів від 12 лютого 2015 року".

Як відомо, у ході переговорів нормандської четвірки в Мінську 11-12 лютого досягнуто домовленості про створення 50-км буферної зони та відведення важкого озброєння від лінії протистояння, а також припинення вогню з 00:00 15 січня. 

Президент Петро Порошенко заявив, що якщо в Україні не буде встановлено миру, то в усій країні буде введено воєнний стан.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...