Аваков: Опівночі усі підрозділи МВС та Нацгвардії припинять вогонь

Субота, 14 лютого 2015, 22:16

Опівночі 15 лютого усі підрозділи МВС і Нацгвардії України припинять вогонь.

Про це заявив глава МВС Арсен Аваков. 

"Підписав шифротелеграму усім підрозділам МВС, які перебувають на "передовій" - припинити вогонь з нуля годин 15 лютого. Відповідно з мінськими угодами", - зазначив Аваков. 

"Незважаючи на потворні провокації російських бойовиків протягом усього дня, масові, небачені за останні місяці по інтенсивності обстріли Дебальцевого, обстріли і загибель мирних жителів в Артемівську, Кураховому, безрезультатну масовану атаку "ДНРівців" за танкової підтримки на Широкино, поблизу Маріуполя... Президент дав наказ усім воєнізованим підрозділам України. Як міністр, заявляю - опівночі усі підрозділи МВС і Нацгвардії України припинять вогонь", - додав він.

Як відомо, у ході переговорів нормандської четвірки в Мінську 11-12 лютого досягнуто домовленості про створення 50-км буферної зони та відведення важкого озброєння від лінії протистояння, а також припинення вогню з 00:00 15 січня.

14 лютого президент Петро Порошенко заявив, що якщо в Україні не буде встановлено миру, то в усій країні буде введено воєнний стан.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування