Генштаб: Підстав для бойових дій та запровадження воєнного стану немає

Неділя, 15 лютого 2015, 11:30

Підстав для відновлення масштабних бойових дій у зоні АТО та запровадження в Україні воєнного стану наразі нема.

Про це на брифінгу заявив в.о. речника Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов. 

"Під час оголошення режиму тиші начальник Генштабу – Головнокомандувач ЗСУ  визначив перелік умов, за яких відкривається вогонь на знищення бойовиків: явний напад на позиції сил АТО, прицільний вогонь, а також вогонь по тих населених пунктах, де перебувають мирні мешканці. Те, що відбувалося протягом цієї ночі – це був провокуючий вогонь, який вівся не системно та локально. З 10 обстрілів, які сталися за минулу ніч, 9 були зосереджені в районі Дебальцівського плацдарму", - зазначив Селезньов.

Відповідаючи на запитання щодо заходів, яких вживатиме штаб АТО у разі системного порушення бойовиками режиму припинення вогню, він зазначив: "Рішення будуть прийматися відповідно до тієї ситуації, яка є, і рішення будуть адекватні".

"Станом на сьогодні сили АТО готові до будь-яких викликів, які є. Якщо керівництво країни ухвалить рішення щодо зміни формату, в якому перебувають на сьогодні сили АТО, - "режим тиші" -  сили АТО готові відповідним чином діяти", - наголосив він.

Як відомо, згідно з мінськими угодами, з 00:00 15 лютого у зоні АТО по всій лінії зіткнення діє режим повного припинення вогню. Відповідний наказ усім силовим структурам, задіяним у АТО, віддав президент Петро Порошенко

Згодом ЗМІ повідомили, що позиції українських військовослужбовців були обстріляні з мінометів в с.Золоте Луганської області.

"Блокпост українських військовослужбовців у районі н.п.Золотое в 00:25 був обстріляний з мінометів з території, де дислокуються так звані "казачки", - йдеться у повідомленні.

Разом з тим "заступник командувача корпусом Міноборони" ДНР "Едуард Басурін заявив, що бойовики "ДНР" ведуть "точковий обстріл позицій українських силовиків".

Зранку 15 лютого в штабі АТО повідомили, що після опівночі та введення режиму повного припинення вогню противник суттєво зменшив активність, проте обстріли позицій українських військ на Дебальцівському напрямку продовжились.

За даними полку Азов, російсько-терористичні війська здійснили спробу ввести бронетехніку у с.Широкине (Донецька обл.). Таку спробу бойовики здійснили,  "користуючись режимом припинення вогню та сприятливими погодними умовами (у Приазов'ї сильний туман)".

Укрінформ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...