"Нормандська четвірка" обговорила "тишу", Дебальцеве та ОБСЄ

Неділя, 15 лютого 2015, 18:30

Спільна позиція "Нормандського формату" – припинення вогню  має стосуватися всієї лінії зіткнення, включно з частинами в районі Дебальцевого.

Про це йшлося у ході телефонної розмови між президентами України, Росії і  Франції  та канцлером ФРН.

"Президет України наголосив, що для відведення військової техніки і важкого озброєння потрібне повне і безумовне припинення вогню", - йдеться у повідомленні прес-служби. 

При цьому Порошенко, Меркель, Олланд та Путін відзначили необхідність створення умов для роботи спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у Дебальцевому (Донецька обл.) для моніторингу і верифікації режиму припинення вогню.

"Співрозмовники домовилися продовжити переговори у "Нормандському форматі" 16 лютого", - зазначено у повідомленні. 

Як відомо, з 00:00 15 лютого президент віддав наказ про повне припинення вогню на усій лінії  зіткнення у зоні АТО.

Порошенко  закликав представників ОБСЄ спостерігати, як виконується перемир'я на Дебальцевському плацдармі та закликав представників спільного центру з контролю та координації з питань припинення вогню негайно вирушити у Дебальцеве.

"(Закликаю) забезпечити ефективний моніторинг, верифікацію і контроль режиму припинення вогню з обох сторін", - зазначив Порошенко.

Згодом глава МЗС Павло Клімкін повідомив, що представників ОБСЄ бойовики не допустили до Дебальцевого. 

Раніше представник "Міноборони "ДНР" Едуард Басурін заявив, що бойовики не будуть дотримуватися перемир'я у Дебальцевому. 

У свою чергу речник президента РФ  Дмитро Пєсков заявив: комплекс заходів, ухвалений у Мінську "нормандською четвіркою", є основою для припинення вогню на Донбасі, і має виконуватися беззастережно.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...