За добу "тиші" бойовики завдали 112 ударів, 88 разів били по Дебальцевому

Понеділок, 16 лютого 2015, 09:05

Із початку режиму "припинення вогню" бойовики 112 разів атакували сили "антитерористичної операції", 88 разів завдавали ударів по Дебальцевому та навколишніх селищах.

Про це повідомляє прес-центр АТО вранці 16 лютого.

"Аналізуючи 1 добу після початку перемир’я, можна стверджувати: незаконні збройні формування не дотримуються підписаних угод", - заявляють у штабі АТО.

З початку режиму "тиша" противник 31 раз застосовував реактивні системи залпового вогню, 4 рази танки, 56 - артилерію та міномети, повідомляє прес-центр.

"Кількість обстрілів наших позицій на Дебальцівському напрямку, в порівнянні з іншими днями, навіть збільшилась. За минулу добу 88 разів терористи завдавали ударів по Дебальцевому та навколишніх селищах, використовуючи практично усі види зброї", - повідомляє прес-центр АТО.

Найбільше від обстрілів постраждали: Дебальцеве, по якому злочинці 19 разів били з "Градів"; Чорнухине, яке тричі штурмували бандформування і 4 рази обстріляли з "Градів".

По селищах Попасна, Санжарівка, Золоте, Камянка незаконні збройні формування активно вели вогонь із "Градів" і артилерії.

"За оперативними даними, терористи від своїх кураторів отримали наказ за будь-яку ціну взяти Дебальцеве та спровокувати наших військових. Для цього ще вчора злочинці планували обстріляти місто Донецьк", - заявляє прес-центр АТО.

Водночас інтенсивність обстрілів позиції сил АТО дещо зменшилась на Луганському і Донецькому напрямках, констатує командування.

"Противник в основному обстріли вів зі стрілецької зброї та гранатометів. Постраждали від мінометного вогню Тошківка, Опитне, Новотошківське", - уточнює прес-центр.

"На Маріупольському напрямку двічі з танків злочинці вели вогонь по селищу Широкіне", - повідомляють там.

Загалом за добу противник 112 разів завдавав вогневих ударів по силах антитерористичної операції.

"Наші військові вогонь відкривали лише у відповідь", - наголошує прес-центр АТО.

"Крім того вздовж лінії бойового зіткнення на Дебальцівському і Донецькому напрямках спостерігалась активність безпілотних літальних апаратів противника", - додають у штабі.

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування