Мінфін чекає, що Рада внесе зміни до бюджету на наступному тижні

Понеділок, 16 лютого 2015, 14:34

Міністерство фінансів розраховує, що Верховна Рада внесе зміни в державний бюджет на наступному тижні.

Про це під час брифінгу повідомила міністр фінансів Наталія Яресько.

Вона зазначила, що не знає точної дати, коли можливо скликати позачергове засідання Ради, однак розраховує, що зміни буде внесено на наступному тижні. "Я не знаю, конкретно  в який день, коли може бути спеціальна сесія. Але я думаю, що це буде на тому тижні", - заявила Яресько.

Вона зазначила, що найбільші зміни стосуються додаткових субсидій для населення, додаткових дотацій для переселенців та змін до дохідної частини.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи вистачить часу депутатам для ознайомлення зі змінами, вона відповіла: "Часу вистачить. Наші коаліційні партнери вже все зрозуміли. Ми їх тримали курсі". 

За її словами, Кабінет міністрів в понеділок подасть зміни до Державного бюджету до Верховної Ради.

"Оскільки уряд свою частину роботи зробив, тепер м’яч знаходиться в руках наших партнерів з коаліції. Ми впевнені, що наші партнери так само, як і ми, будуть працювати над цим якнайскоріше", - заявила Яресько.

Вона також поінформувала про головні ризики законодавчих змін, які Мінфін передав народним депутатам.

"Перш за все ми пропонуємо збільшити доходи та видатки Держбюджету. Відповідно на 22 та 35 млрд гривень. Збільшення прогнозних показників доходів вимагає інфляція і девальвація", - заявила міністр.

За її словами, збільшення видатків викликано трьома ключовими потребами.

"Перше - збільшити прямі субсидії на газ і комунальні послуги для населення. Друге - збільшити допомогу тим нашим громадянам, які були змушені виїхати з зони бойових дій. На сьогодні ми маємо приблизно 1 млн таких громадян. І трете - збільшення видатків на обслуговування Держборгу через девальвацію гривні", - повідомила Яресько.

"Щоб бути в змозі профінансувати всі три напрямки ми збільшимо дефіцит державного бюджету, на що ми отримали згоду МВФ. Із3,7% він буде збільшений до 4,1%", - заявила міністр.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що в уряді проситимуть ВР зібратися на позачергове засідання 25 лютого.

Українська правда, Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування