Бюро нацбезпеки Польщі: політично у Мінську виграла Росія

Понеділок, 16 лютого 2015, 15:16

В Мінську на Україну було накладено ряд зобов’язань, яких важко дотримуватись, тому можна говорити про політичну перемогу Росії в перемовинах.

Про це заявив глава Бюро національної безпеки Польщі генерал Станіслав Козєй в ефірі Польського радіо.

"На Україну накладено ряд зобов'язань у термінах календарної реалізації. Такого не було в Мінську-1. Це зручно для російської сторони, бо фіксованих дат важко дотриматись" - вважає Козєй.

На його думку, в таких умовах Росії буде легко покласти на Україну (відповідальність. – Ред.) вимагати тиску з боку Заходу.

"Україна по Мінську-2 – у дуже невигідному становищі", - зазначив генерал.

При цьому, за його словами, важко оптимістично оцінювати нові домовленості в Мінську, бо вже були великі сподівання на укладені у вересні угоди, які не були дотримані.

Крім того, Станіслав Козєй висловив стурбованість розвитком ситуації в Дебальцевому.

"Сепаратисти вважають Дебальцеве своєю територією, де вони мають свободу дій", - сказав він, додавши, що це місце буде гарячою точкою і є помилкою в лінії розмежування.

Водночас, за його словами, Україні не варто забувати, що розвиток її збройних сил нерозривно пов'язаний з розвитком її як держави.

"Україна має зміцнити оборонний потенціал, щоб бути більш стійкою до зовнішніх загроз і агресії. А ще – проводити економічні і соціальні реформи", - наголосив Козєй.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування