МЗС Литви відповіло Москві: найбільша загроза миру в Україні - зброя РФ

Вівторок, 17 лютого 2015, 16:43

Найбільшу загрозу миру на Україні представляє постачання Росією зброю, а не заклики Литви дозволити Україні захищатися.

Про це сказав прес-аташе МЗС Литви Кястутіс Вашкелявічюс, коментуючи закиди Москви на адресу Литви з приводу військової допомоги Україні, повідомляє Delfi.

"Найбільшу загрозу миру в Україні становлять не заклики Литви дозволити Україні захищатися, а постачання Росією зброї, з якої зараз обстрілюється місто Дебальцеве і від якої вже багато місяців гинуть українські військові і мирні жителі", - сказав він.

Вашкелявічюс підкреслив, що позиція Литви, як і Евросоюзу, залишається послідовною - Росія повинна припинити нагнітання ситуації і закликати сепаратистські угруповання,  що знаходяться у сфері її впливу, припинити атаки, що забрали тисячі людських життів.

"На жаль, агресія ззовні проти України триває, а Росія - в порушення міжнародного права і колишніх угод, а також озброюючи нелегальні угруповання, посилює рани війни", - додав він.

Як повідомлялося, МЗС Росії у вівторок назвав провокацією військову допомогу Литви Україні і заявив, що вона підриває зусилля з пошуку мирного вирішення конфлікту.

Глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що постачання зброї Україні стало би наступним логічним кроком.

"Європейська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News