Бойовики обстріляли Новотошківку, Попасну і Золоте - Москаль

Четвер, 19 лютого 2015, 09:43

На Луганщині втрачено зв'язок із двома населеними пунктами на Дебальцівському плацдармі.

Про це на своєму сайті повідомляє у четвер голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

Зазначається, що на більшій частині контрольованої Україною території Луганської області середа та минула ніч пройшли відносно спокійно.

Обстрілів не було в традиційно гарячих точках – Станиці Луганській, Гірському, Щасті, Кримському, Нижньому, Світличному та Трьохізбенці.

Однак повного припинення вогню не відбулося. У середу в другій половині дня бойовики обстріляли околиці Новотошківки та Попасної, крім того, вранці четверга відбувся мінометний обстріл околиць міста Золоте. Руйнувань інфраструктури та постраждалих серед мирного населення немає, зазначають в ОДА.

У всіх населених пунктах, що на лінії розмежування вогню, триває активне відновлення пошкоджених систем життєзабезпечення.

Без газу поки залишаються Тошківка, Нижнє, Світличне та Кримське. Якщо ремонтники отримають доступ до місця пошкодження на автодорозі Бахмутка, газопостачання в ці села відновлять до кінця дня.

Подати газ у Трьохізбенку (Новоайдарський район) поки неможливо – газопровід пошкоджений на території, що контролюється бойовиками, доступу туди ремонтні бригади не мають. Без електроенергії все ще залишаються Станиця Луганська та сім прилеглих сіл, магістральні лінії електропередач перебиті в так званій ЛНР, відремонтувати їх так само немає можливості.

Від середи втрачено зв'язок із двома населеними пунктами на контрольованій Україною території Луганської області, що на Дебальцівському плацдармі, - Чорнухиним та Троїцьким. У середу в Троїцьке було доставлено вантажівку гуманітарної допомоги (продуктові пакунки), яку роздали місцевим мешканцям.

Що там відбувається зараз, поки невідомо. Щодо Чорнухиного, то стабільного зв’язку з цим селищем немає вже кілька тижнів, зазначають в ОДА. 

У свою чергу, прес-центр АТО повідомив, що упродовж минулої доби ситуація на луганському напрямку залишалася складною: бойовики 3 рази порушили "режим тиші".

Вогневого впливу зазнали підрозділи ЗСУ, які несуть службу у районі Бахмутської траси.

"Знову зазнав руйнування населений пункт Новотошківське. Це село цього разу обстріляли зі ствольної артилерії. Нагадаємо, що з моменту впровадження вогневої тиші його російські найманці щодня обстрілювали з реактивних систем залпового вогню "Град", - зазначає прес-центр АТО.

"Обстріли бандитів нетривалі і скеровані на те, щоб спровокувати українських військовослужбовців на відкриття вогню у відповідь і змусити їх порушити Мінські домовленості", - наголошують у штабі.

На переконання представників штабу АТО, "адепти "русского мира" своїми діями й надалі намагаються тримати населення Донбасу у постійні напрузі, посіяти серед мирних мешканців населених пунктів паніку".

"У свою чергу українські силовики суворо дотримуються режиму припинення вогню", - наголошує прес-центр АТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...