У школі на Чернігівщині вибухнув гранатомет

Четвер, 19 лютого 2015, 12:36

У Чернігівській області в школі в смт Ріпки вибухнув привезений із зони АТО гранатомет, загинула завгосп, ще дві співробітниці школи отримали поранення.

Про це повідомили в управлінні ДНС в Чернігівській області, передає Інтерфакс-Україна.

Вибух стався 18 лютого після 16:00 в методичному кабінеті на першому поверсі будівлі школи №2 селища. Постраждали і були госпіталізовані 3 співробітниці: 45-річна бібліотекарка, 54-річна вчителька та 34-річна завгосп, згодом 1 з них померла.

"Перші дві жінки отримали поранення, які не загрожували їхньому життю. Однак у завгоспа були найважчі поранення, за її життя кілька годин боролися лікарі, але так і не змогли врятувати жінку", - розповіли в ДНС.

Діти, які під час вибуху перебували в школі в групах продовженого дня, не постраждали і були швидко евакуйовані з будівлі.

Причиною вибуху стало спрацювання ручного протитанкового гранатомета "РПГ-18", який в той же день приніс у навчальний заклад як експонат для музею 53-річний місцевий житель, який раніше в якості волонтера який їздив у район проведення АТО в Донецькій області.

Чоловіка, який приніс у школу гранатомет, затримано і поміщено під варту. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років.

При цьому в міліції повідомили, що чоловік під час вибуху отримав контузію. Гранатомет вистрілив, коли шкільний завгосп почав розглядати принесений тубус зі зброєю.

В результаті пострілу в триповерховій будівлі школи вилетіли шибки, на першому поверсі - разом з металопластиковими рамами. Також була зруйнована стіна між кабінетами.

"В даний час правоохоронці ретельно перевіряють всі навчальні заклади області на предмет виявлення аналогічних" сувенірів ", привезених волонтерами із зони АТО", - повідомляє облуправління МВС.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
Усі новини...