Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клімкін: російських миротворців в Україні бути не повинно

Четвер, 19 лютого 2015, 13:15

Міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив, що зустріч на рівні МЗС у "нормандському форматі" повинна відбутися найближчим часом.

Про це він сказав на спільній з главою МЗС Греції Нікосом Котзіасом прес-конференції в четвер у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні зранку була телефонна розмова за участю канцлера Німеччини, президентів Франції, України і РФ. Під час розмови обговорювалося також питання про проведення зустрічі в нормандському форматі на рівні МЗС найближчим часом", - сказав Клімкін.

За його словами, в ході цих переговорів має розглядатися питання виконання Мінських домовленостей, "які порушуються, і не тільки в Дебальцевому".

Крім того, Україна має намір представити на цій зустрічі своє бачення формату миротворчої місії на Донбасі.

"Я також планую представити наше бачення миротворчого компонента під час цієї зустрічі", - сказав Клімкін.

Він підкреслив, що у четвер вранці провів телефонну розмову з колегами з Німеччини на предмет визначення дати такої зустрічі.

"Я вважаю, що миротворчий контингент буде підтримкою і великою допомогою в реалізації мінських домовленостей, які зараз не виконуються. Нам потрібні реальні гарантії їх виконання, у нас зараз постійні обстріли і порушення мінських домовленостей з боку "ДНР" і "ЛНР", притому не тільки навколо Дебальцевого", - зазначає Клімкін.

"Ситуація є надзвичайно складною. І щоб досягти виконання мінських угод, нам потрібен миротворчий контингент. А той, хто не хоче такого компонента, повинен представити своє чітке бачення, а головне - реалізувати такі гарантії", - додав він.

"Якщо Росія не погоджується на такі гарантії, то вона не підтримує виконання мінських домовленостей", - додав він.

"Хочу підкреслити, що російські представники як представники країни-агресора в цій місії не повинні приймати участь", - сказав Клімкін.

За його словами, це питання не тільки довіри до місії, а і питання принципів, цінностей і дотримання міжнародного права.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування