РФ заслала на Донбас черговий "гумконвой", прикордонники не перевіряли

П'ятниця, 20 лютого 2015, 07:58

Колона МНС РФ доправила "гуманітарну допомогу" у Луганськ, заявив заступник начальника Національного центру управління в кризових ситуаціях МНС РФ Олег Воронов.

Про це повідомляє РИА Новости у п'ятницю зранку.

"У Луганськ прибули 15 машин, які доправили понад 100 тонн гуманітарних вантажів, більшу частину яких становлять продукти харчування, включаючи дитяче харчування", - сказав російський чиновник.

За його словами, після розвантаження колона відбуде назад

При цьому ТАСС повідомляє, що співробітники прикордонної служби України не стали брати участь у прикордонному контролі колони МНС РФ із гуманітарною допомогою для Донбасу.

"Вони не прибули без пояснення причин", - заявив журналістам на КПП "Донецьк - Ізварине" офіційний представник Прикордонного управління ФСБ ФР по Ростовській області Павло Бєлов.

Як повідомили кореспонденти агентства з посиланням на власні джерела, співробітники митної й прикордонної служб України нібито спершу висунулися на кордон для зустрічі колон, але потім із незрозумілих причин розвернулися.

"Водночас за всіма митними й прикордонними процедурами, як зазвичай, спостерігали представники місії ОБСЄ", - стверджує ТАСС.

"Усі вантажі оформлено у встановленому порядку", - запевнив Воронов.

За його словами, одна колона попрямувала до Луганська, інша – до Донецька.

За даними агентства, 30 автомобілів везуть понад 200 тонни гуманітарної допомоги, призначеної для жителів Дебальцевого й інших населених пунктів Донбасу.

"Оскільки там не вистачає ні продуктів харчування, ні предметів першої необхідності, МНС Росії за дорученням прем'єр-міністра РФ в екстреному порядку сформувало додаткову колону гуманітарної допомоги", - сказав Воронов.

Серед вантажів, за його словами, – в основному продукти харчування.

Колони МНС супроводжують лікарі й психологи для надання екстреної допомоги, додає ТАСС.

Українська сторона не раз заявляла, що в колонах із Росії везуть допомогу для бойовиків. Часто після приїзду "гумконвою" з РФ на схід України там загострювалися бої.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...