З Росії на Донбас зайшло за добу 4 конвої з технікою - Тимчук

П'ятниця, 20 лютого 2015, 09:58

За останню добу зафіксовано прохід із Росії на територію бойовиків на Донбасі як мінімум 4-х конвоїв постачання.

У цілому – до 55 транспортних одиниць, а також 28 одиниць бойової техніки, включаючи танки, ББМ і самохідну артилерію, пише організатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук.

"Зафіксовано перегрупування основних ударних тактичних груп супротивника вглиб окупованої території Донбасу", - пише також він.

Крім того, у район Горлівки і Єнакієвого з району Дебальцевого перекидають "залишки тактичної групи зі складу "Горлівського гарнізону" терористів, який брав участь у боях за Вуглегірськ": 11 танків, 8 ББМ, 2 батареї – одна мінометна, інша протитанкова, 4 ПТРК і 4 протитанкових гармати МТ-12 "Рапіра".

Також зафіксовано пересування декількох мобільних груп "ЛНР" на автотранспорті в район Первомайська. В основному, це залишки "козачих" формувань і місцевих бойовиків – до 250 людей при декількох 120-мм мінометах і 4-х танках, пише Тимчук.

У район Донецька перекидається через Сніжне й Шахтарськ свіжа тактична група на автотранспорті (до 20 вантажівок і 3 мікроавтобуси). У складі колони також зафіксовано 4 БМП-2 і 2 БТР-80 у якості охорони на марші.

"Дана тактична група укомплектована місцевими бойовиками й російськими найманцями, які пройшли підготовку на території РФ у навчальних таборах російських спецслужб", - пише Тимчук.

Він зазначає, що в районі Донецька артилерія бойовиків завдавала удари по позиціях сил АТО.

Крім того, у н.п. Сніжне, Донецьк, Єнакієве, Горлівка продовжує надходити на ремонт з-під Дебальцевого ушкоджена техніка бойовиків.

А в район н.п. Безіменне (біля Новоазовська) з території РФ прибула змішана група бойовиків і російських найманців чисельністю до посиленої роти (130 осіб, 4 танки, 6 вантажівок, 6 гармат Д-30 і мінометна батарея), заявляє Тимчук.

"Разом із даною групою прибула розвідувальна група, укомплектована військовослужбовцями ГРУ ГШ ЗС РФ (17 осіб, 3 джипи й мікроавтобус)", - пише він.

Тимчук наголошує, що на основних операційних напрямках відбувається перегрупування формувань бойовиків, "активізація ресурсного й матеріального забезпечення" процесу поновлення їхньої боєздатності шляхом доукомплектування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування