Бойовики продовжують обстрілювати Луганщину - Москаль

П'ятниця, 20 лютого 2015, 10:36

Бойовики обстріляли Попасну, Кримське та Троїцьке Луганської області.

Про це у п'ятницю на своєму сайті повідомляє глава Луганської ОДА Геннадій Москаль.

Зазначається, що попри відносне бойове затишшя повного припинення вогню на контрольованій Україною території Луганщини наразі не відбулося.

Обстрілів із мінометів зазнала Попасна – спочатку о 10-й, затим після 13-ї (якраз у той час, коли місцевим мешканцям роздавали пенсії) та близько 16-ї години четверга.

Вогонь вівся по околицях, де розташовані опорні пункти збройних сил України, руйнувань та постраждалих немає.

Протягом дня не припинялися перестрілки поблизу Троїцького (Попаснянський район недалеко від Дебальцева Донецької області), крім того тривали бойові дії на околицях Кримського (Новоайдарський район поруч із колишнім 31-м блокпостом на автодорозі Бахмутка). Руйнувань інфраструктури та житла немає, ніхто з мирних мешканців не постраждав.

"Бойове затишшя по максимуму використовується для ремонту пошкоджених систем життєзабезпечення, - зазначає Москаль.

У Попасній вдалося відновити 95 відсотків газо- та електропостачання, однак без води поки що залишається мікрорайон ОРЗ (де проживає близько 40 відсотків населення). Воду сюди по графіку підвозять на автомобілях служби з надзвичайних ситуацій.

В Станиці Луганській (де електроенергії, а відповідно, центральних водо- й теплопостачання не було більше місяця) почали подавати світло по окремих вулицях. У Трьохізбенці без електроенергії залишається кілька вулиць, решта селища зі світлом. В Щасті без тепла – всього одна багатоповерхівка. Разом із тим ряд населених пунктів залишаються без газу: Нижнє, Світличне, Тошківка, Кримське, Трьохізбенка, зазначають в ОДА.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...